Ljiljani se zavijorili u Melbourneu: Slavlje Džumhura i navijača nakon pobjede

Radiosarajevo.ba
Ljiljani se zavijorili u Melbourneu: Slavlje Džumhura i navijača nakon pobjede
Nakon što je uspio sjajnom igrom u drugom kolu Australian Opena slaviti protiv domaćeg tenisera Johna Millmana i plasirati se u treće kolo, Damir Džumhur nagrađen je ovacijama i velikim slavljem bh. navijača u Australiji.

Još i tokom meča, često i na inicijativu domaćina Millmana, Džumhurovi navijači su pokazivali koliko vole podržavati svog miljenika, a slavlje je proključalo na samom kraju susreta kada je bh. teniser stigao do vrijedne pobjede.

ljiljani_dzumhur_australija_slavlje_prtscr.jpg - undefined

Na tribinama su se tada zavijorile i zastave s ljiljanima, te je nova sjajna pobjeda proslavljena na dostojan način u Melbourneu, gdje se meč odigravao.

Podsjećamo, Džumhur je Millmana uspio savladati sa 1:3 (5:7, 6:3, 4:6, 1:6) te na taj način obezbijediti prolazak u naredno, treće kolo Australian Opena. U narednom kolu, Džumhur bi trebao zaigrati sa slavnim Rafaelom Nadalom, budući da španski teniser trenutno vodi u meču sa Argentincem Leonardom Mayerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije