Legendarni teniser bankrotirao i sada prodaje sva odličja, trofeje i odjeću

K. S.
Legendarni teniser bankrotirao i sada prodaje sva odličja, trofeje i odjeću
Foto: Sky News / Boris Becker prodaje svoje trofeje

Njemačka teniska legenda Boris Becker organizira aukciju u kojoj namjerava prodati brojne stvari iz svoje vrlo bogate sportske karijere kako bi otplatio sve dugove, nakon što je prije više od dvije godine proglasio bankrot.

Boris Becker prodaje svoje trofeje - undefined

Beckerova titula prvaka U.S. Opena iz 1989. godine

Kako javlja Sky News, prodaju se ukupno 82 stvari, uključujući trofeje iz bogate karijere, cipele, odjeća koju je nosio na terenima, čak i ručni sat kojeg mu je poklonio Novak Đoković.

Aukcija se trebala dogoditi prošle godine, ali je odgođena jer je Becker prihvatio posao da radi kao sportski ataše za Europsku uniju u Centalnlno afričkoj republici.

Aukciju je organizirala firma ‘Wyles Hardy and Co’ koja je izdala saopćenje za javnost u kojem navodi “da je ovo jedinstvena prilika građanima da kupe trofeje sa prestižnih svjetskih teniskih turnira kao što su Wimbledon, The Davis Cup, i U.S. Open kao i prsten Međunarodne kuće slavnih u tenisu”.

“Ovakvi primjerci su zaista rijetki na tržištu”, napominju iz firme.

Predstavnik firme Terry Madden izjavio je za Sky News da ogroman interes za kupovinu Beckerove imovine, i oni se nadaju da će uspjeti prikupiti 250.000 funti od prodaje.

Boris Becker prodaje svoje trofeje - undefined

Boris Becker prodaje svoje trofeje

Dodaje da je najveće interesovanje za Beckerovu titulu U.S. Opena iz 1989. godine koja vrijedi oko 36.000 funti.

Također, interesovanje je pokazano i za dva Renshaw trofeja koja se daju muškarcima koji osvoje Wimbledon i svaki vrijedi oko 31.000 funti. Pored trofeja, tu su i teniski reketi, znojnici, pehari i čarape.

Ljubitelji tenisa imaju priliku steći neke od vrlo rijetkih predmeta na aukciji što bi trebalo pomoći Beckeru da otplati dugove.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije