Kei Nishikori pobjegao pred "metlom" Novaka Đokovića i predao meč

Fena
Kei Nishikori pobjegao pred "metlom" Novaka Đokovića i predao meč
Foto: EPA-EFE / Kei Nishikori pobjegao pred "metlom" Novaka Đokovića i predao meč

Srbin Novak Đoković posljednji je polufinalist teniskog Grand slam turnira Australian Open u Melbourneu.

Prvi igrač svijeta u polufinale je prošao nakon što mu je u Japanac Kei Nishikori u četvrtfinalu predao meč zbog povrede, pri rezultatu 6:1, 4:1.

Nishikori, koji je bio postavljen za osmog nosioca, očigledno se mučio od početka meča, a u prvom setu uspio je osvojiti samo jedan gem.

Kod Đokovićevog vodstva od 4:1 u drugom setu Japanac mu je čestitao te je Srbin prošao među četiri najbolja gdje će se susresti s Francuzom Lucasom Pouilleom.

"Keiju želim brz oporavak i žao mi je što nismo odigrali cijeli meč. Odigrao sam mnogo mečeva u ovoj godini, još jednom sam u polufinalu i dat ću sve od sebe da budem spreman i za ovo. Ovdje sam osvojio prvi Grand slam sa 20 godina i to mi je otvorilo mnoga vrata. Imam lijepe uspomene iz ove arene gdje su me navijači podržavali wsvih ovih godina", izjavio je Đoković za Eurosport.

Nishikori je odigrao više od 14 sati na Australian Openu, a u četvrtfinalu je u pet setova pobijedio Pabla Carrena Bustu. Mučio se od početka meča sa Đokovićem, a nakon gubitka prvog seta zatražio je medicinski time-out. Nakon što je Đoković osvojio pet gem u drugom setu, uz bolnu grimasu predao je meč.

Đokovića sada čeka 34. Grand slam polufinale, gdje su se osim njega i Pouillea plasirali još Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Tsitsipas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije