Kako su Dodik i Cvijanović čestitali pobjedu Novaku Đokoviću

Radiosarajevo.ba
Kako su Dodik i Cvijanović čestitali pobjedu Novaku Đokoviću
Foto: Blic.rs / Cvijanović i Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću briljantno osvajanje pete titule na Wimbledonu i poželio mu puno sreće i uspjeha na budućim turnirima.

LINK

"Velikom pobjedom i ove godine u Vimbldonu, na najvećem teniskom turniru na svijetu, gdje ste po ko zna koji put pokazali svoje raskošno majstorstvo i superiornost, još jednom ste potvrdili da s pravom nosite titulu najboljeg svjetskog tenisera, a nas još jednom učinili srećnim i ponosnim", naveo je Dodik u čestitki.

On je dodao da i ovaj briljantno osvojeni turnir još više drži u ubjeđenju da će Đoković mnogo godina gospodariti svjetskim tenisom: "Neizmjerno smo Vam zahvalni za sve trenutke radosti i sreće koju nam Vašim sportskim uspjesima priređujete već godinama."

Također, predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović čestitala je Đokoviću osvojenu petu titulu: "Izuzetno mi je zadovoljstvo da Vam u ime građana RS-a i u svoje ime čestitam na pobjedi i osvojenoj petoj tituli na prestižnom teniskom takmičenju Vimbldonu."

Ona je istakla da je Đoković još jednom obradovao brojne ljubitelje tenisa i sve vjerne navijače u RS-u i potvrdio da je bez premca.

"Čestitam Vam na veličanstvenom uspjehu i želim još mnogo pobjeda u narednom periodu", navodi se u čestitki.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković osvojio je danas petu titulu na Wimbledonu, savladavši u finalu Švajcarca Rogera Federera rezultatom 3:2.

Odbranom titule na Wimbledonu, Đoković je osvojio 16. gren slem turnir u karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije