I Damir Džumhur ide na Olimpijadu: Sretno u Riju!

Fena
I Damir Džumhur ide na Olimpijadu: Sretno u Riju!
Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) danas je dobio zvaničnu potvrdu od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Naš najbolji  teniser Damir Džumhur bit će učesnik Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Ovim pozivom se Džumhur bosanskohercegovačkom timu pridružio kao osmi član, a u OKBiH očekuju da se još dvoje naših plivača kvalifikuju ili dobiju poziv za nastup na igrama u Brazilu.

"Sada, kada je napokon san pretvoren u javu, želim zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH,. koji me je godinama podržavao. Među prvima su koji su prepoznali moj rad i trud i već dugi niz godina me podržavaju i odlazak u Rio je naš zajednički uspjeh. Ove godine, jedan od ciljeva je bio plasman na OI i neopisivo sam sretan što sam ga i ostvario. Osjećaji su pomiješani, uprkos tome što sam gotovo bio siguran da će pozivnica doći. Sada, kada je ona i zvanično stigla, ne mogu kriti koliko sam sretan i ponosan, jer je ovo kruna moga rada. U Riju ću sa ponosom nositi grb Bosne i Hercegovine i nadam se da ću, uz malo sreće u žrijebu, napraviti rezultat zbog kojeg ću sugrađane učiniti ponosnim! Hvala svima koji su me podržavali, a ja ću vam se odužiti na terenu", kazao je Džumhur nakon odličnih vijesti.

Kvalifikacije su još u toku, te se može očekivati da se još neko od sportista priključi do sada najbrojnijoj olimpijskoj sportskoj bh. delegaciji, saopćeno je iz OKBiH.

Pored Džumija, u Rio idu Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Amel Tuka, Lucia Kimani-Marčetić, Larisa Cerić, a pozivinicu je dobila i Tatjana Đekanović.

Olimpijske igre Rio de Janeiro održat će se na ljeto 2016. godine u Brazilu.

Ovo su prve igre koje će nakon dužeg vremena među sportovima imati golf i ragbi. Svečano otvorenje bit će 5. avgusta, a zatvaranje 21. avgusta na stadionu Maracanã Stadion

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije