Hrvatski mediji se raspisali o Srbijanki: Marijana nam je Crni petak učinila ljepšim

Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji se raspisali o Srbijanki: Marijana nam je Crni petak učinila ljepšim
Foto: EPA-EFE / Hrvatska ase nada osvajanju Davis cupa u Parizu

Hrvatski mediji su se raspisali o atraktivnoj sutkinji iz Srbije, na mrežu u finalu Davis cupa Francuske i Hrvatske. Marijana Veljović iz Kragujevca, jedna je od osam žena koja ima elitni status među sudijama u Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), dodajući da im je učinila "Crni petak" ljepšim, s obzirom da su nakon prva dva meča vodili 2:0.  

Ova 30-godišnja djevojka iz Kragujevca, 2016. godine dobila je zlatnu značku Međunarodne teniske federacije, čime je Marijana postala članica elitne grupe teniskih sudija.

Zlatnu značku sada ima osam ženskih sudija i 22 muškarca. Među elitom u ženskoj konkurenciji je i Hrvatica Marija Čičak, koja je bila često gost i na turnirima u Sarajevu, dok je Challenger u Zetri bio u prvom razredu europskog tenisa.

Upravo Mariju Čičak pamtimo i po žestokoj svađi s našim Damirom Džumhurom na US Openu prošle godine u duelu protiv Andreja Rubljeva, kada je ruski teniser, mimo pravila fair playa, burno proslavio poen osvojen uz pomoć mreže.

Za manje upućene u tenisku igru, „sudija u stolici”, na postolju visokom oko dva metra, odakle ima dobar pregled cijelog terena i čije su odluke konačne, glavni je sudija meča. Njegove/njene odluke su konačne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije