Hiljade navijača na dočeku Davis Cup reprezentacije Hrvatske u Zagrebu

AA
Hiljade navijača na dočeku Davis Cup reprezentacije Hrvatske u Zagrebu
Foto: AA / Hrvatska osvojila Davis Cup
Nekoliko hiljada navijača dočekalo je uz svečani program hrvatsku tenisku Davis Cup reprezentaciju na Trgu bana Jelačića nakon pobjede kojom je Hrvatska po drugi put u svojoj historiji osvojila prvo mjesto na ovom prestižnom teniskom natjecanju.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u francuskom gradu Lilleu u finalu je jučer pobijedila domaćina Francusku rezultatom 3:1 u mečevima i time po drugi put postala nositeljica ovog naslova.

Tenisači su nešto prije 15 sati sletjeli u Zračnu luku Franjo Tuđman, gdje ih je dočekao velik broj najodanijih navijača, nakon čega su autobusom dovezeni do glavnog zagrebačkog trga na kojem ih je dočekalo na tisuće drugih navijača i svečani program, uz veliki video zid s insertima njihove igre koja ih je dovela do pobjede.

Tenisači su na pozornici s osvojenim peharom u rukama zapjevali s okupljenima na Trgu bana Jelačića, a u sklopu programa nastupio je Mladen Bodalec iz grupe Prljavo kazalište s pjesmom „Mojoj majci (Ruža hrvatska)“ i Zaprešić boysi s navijačkom himnom „Neopisivo“.

Tenisače je na pozornicu dopratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a u publici su se, uz brojne hrvatske zastave, navijačke šalove i ostalo znakovlje, mogli vidjeti francuski navijački šalovi.

Dio tenisača predvodio je pjesme koje su im obilježile karijeru. Izbornik Željko Krajan s publikom je zapjevao "Ja sem Varaždinec", Borna Ćorić zapjevao je s okupljenim navijačima "Bježite ljudi, bježite iz grada", a na kraju su svi zajedno zapjevali "Daj Francuze da se igramo".

"Hvala vam na podršci, imali smo sjajnu podršku u Lilleu. Presretni smo što smo Hrvatskoj donijeli ovaj trofej i pokazali da smo najbolji. Ovo je doček kao iz snova“, izjavio je junak ovog Davis Cup-a Marin Čilić.

Odlučujući meč bio je onaj između Lucasa Pouillea i Marina Čilića koji je na kraju slavio u tri seta.

Nakon završenog dočeka na glavnom gradskom trgu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručit će na Pantovčaku odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Marin Čilić je svojom pobjedom odveo Hrvatsku među deset reprezentacija koje su više od jedan put osvojile Davis Cup, najstarije momčadsko tenisko natjecanje koje se od sljedeće godine, nakon 118 godina tradicije, svojim konceptom natjecanja bitno mijenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije