Herbert zaustavio Džumhura u drugom kolu

Radiosarajevo.ba
Herbert zaustavio Džumhura u drugom kolu
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, danas je u drugom kolu Wimbledona igrao protiv Francuza, Pierre-Huguesa Herberta. Slavio je Herbert s 3:1, po setovima 3:6, 7:6 (1), 7:6 (0), 6:2.

Oba tenisera suvereno su čuvala svoj servis sve do sedmog gema prvog seta. Naš teniser imao je malo problema na svoj servis tokom drugog gema, prvog seta, ali Herbert nije uspio iskoristiti tri break lopte.

Džumhur do tri vezane break prilike dolazi u sedmom gemu prvog seta i već prvu uspijeva iskoristiti. Potom je naš najbolji teniser bez mnogo problema uspio potvrditi break i povesti s 5:3. Napravio je potom novi break i poveo u meču s 1:0.

U drugom setu ista slika kao u prvom. Džumhur se manje "patio" sa svojim servisom, a u drugom setu nismo vidjeli niti jednu break loptu, pa se pobjednik tražio u tie-breaku.

Prvi mini break napravio je Herbert, a potom i drugi i poveo s 4:1. Do kraja nije dozvolio preokret i riješio je drugi set u svoju korist rezultatom 7:6 (1).

Prva dva servis gema u trećem setu opet nisu donijela niti jednu break priliku, a onda se Džumhur uspio izboriti za break loptu i iskoristiti je za vodstvo 2:1. Nije Džumhur potvrdio break, Herbert se ekspresno vratio i napravio rebreak za 2:2 u trećem setu.

Herbert je potom sačuvao svoj servis gem i poveo s 3:2 u trećem setu. Potom Francuz dolazi do novih break prilika, koristi jednu i vodi s 4:2 u trećem setu. Imao je Herbert pri rezultatu 5:3 set loptu na svoj servis, ali se Damir vratio, napravio break i ostao u trećem setu.

Uspio je Džumhur potvrditi break i potpuno se vratiti u treći set. Imao je naš teniser dvije vezane break lopte u 11. gemu, ali ih nije iskoristio. Herbert se vretio i poveo sa 6:5. Pobjednik se opet odlučivao u tie-breaku, a još jednom je uspješniji bio Francuz. Damir nije osvojio niti jedan poen u 13. igri, a Herbert je poveo s 2:1 u meču.

U trećem gemu četvrtog seta Herbert pravi break i dolazi do vodstva 2:1. Do kraja četvrtog seta Herbert pravi novi break i dolazi do pobjede rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 7:6 (1), 7:6 (0), 6:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije