Forejtek nakon maratonskog meča savladao Brkića i donio pobjedu Češkoj

Radiosarajevo.ba
Forejtek nakon maratonskog meča savladao Brkića i donio pobjedu Češkoj
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Brkić - Forjatek

Tomislav Brkić nije uspio da u potpunosti preokrene rezultat u korist Bosne i Hercegovine u duelu protiv Češke, nakon što je u finalnoj petoj utakmici izgubio od Forjeteka sa 2:1 (6:1, 7:5, 

Forjetek je u prvom setu krenuo furiozno, dopustivši Brkiću samo jedan set, a naš teniser je iskoristio samo jedan svoj servis. U prvom setu Brkić je imao dosta grešaka, da bi se dosta ispravio u drugom setu. 

Forjetek je odlično otvorio i drugi set, poveo je sa 3:2, ali je Brkić napravio break i poveo sa 5:3. 

U zadnjem setu, nakon dugog drugog seta, Brkić je počeo sa 1:0, ali je mladi Čeh napravio break i otišao na 4:1. U šestom gemu je Bašić imao priliku za smanjenje rezultata ali je imao dvije vezane greške, koje je Forejtek znao iskoristiti.

U zadnjem gemu, Forejtek je asom završio meč i donio pobjedu Češkoj.  

 U prvom današnjem meču, bh. dubl Bašić - Brkić, s 2-0 (7:6 i 6-3) porazili su češku kombinaciju Vesely – Jiri Lehecka te smanjili na 1:2 i spriječili Čehe da slave s 3:0.

I u tom je meču prvi set okončan u korist BiH nakon tie-breaka, kojeg su Bašić-Brkić dobili s 7:2.

Jučer je u singlu Forejtek s 2-0 (7:5 i 6:4) porazio Bašića, a Vesely istim rezultatom Brkića, po setovima 6:2 i 7:6 (7:4).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije