Federer: Trebalo je više da slušam roditelje

Radiosarajevo.ba
Federer: Trebalo je više da slušam roditelje

Švicarski teniser Roger Federer rekao je da je trebalo više da sluša svoje roditelje kada je odrastao. Federer je postao jedan od najboljih tenisera svih vremena, osvajač 20 Grend slem titula i nekoliko Laureus nagrada.
 
Ipak, Roger je kao klinac važio za "usijanu glavu", lomio je rekete, ludio i nije bio ni blizu onaj mirni i spokojni teniser koji je danas, piše Tennisworld.
 
"Roditelji su me upoznali s tenisom i bili su veliki dio razvoja moje karijere i ličnosti. Imao sam skroz normalan život, a stvari su odjednom postale nenormalne kada sam otišao od kuće sa 14 godina. Trebalo je više da ih slušam kada sam bio mlad, ali mislim da nisu previše ljuti na mene", rekao je Federer.
 
Federerov otac Robert je nakon što je njegov sin osvojio Australian Open 2018 rekao da je pažnja koju je dobio nakon Rogerovog uspjeha, i vraćanja na poziciju broj jedan ATP liste još od 2012, bila ogromna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije