Federer nakon četiri godine pobijedio Đokovića i plasirao se u polufinale Mastersa

Radiosarajevo.ba
Federer nakon četiri godine pobijedio Đokovića i plasirao se u polufinale Mastersa
Foto: Printscreen / Roger Federer

Roger Federer nakon četiri godine uspio je pobijediti Novaka Đokovića! Sa 6:4, 6:3 pobijedio je srpskog tenisera u 3. kolu grupne faze završnog Mastersa i tako izboriti plasman u polufinale.

Zajedno s njim među četiri najbolja će Austrijanac Dominic Thiem, dok Đoković završava natjecanje na trećem mjestu skupine.

Federer je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva protiv Đokovića. Servis mu je bio nezaustavljiv, a većim dijelom meča dominirao je i s osnovne crte. Rijetko je griješio i birao prave trenutke za napad, s izuzetkom dvije break-lopte na startu drugog seta kada je pojurio na mrežu.

Đoković je bio neprepoznatljiv u odnosu na prva dva meča u skupini. Servirao je očajno, loše je čitao servis i udarce protivnika, a nije se ni kretao najbolje.

Ovom pobjedom Federer je smanjio na 26-23 u međusobnim duelima, ali i obradovao Rafaela Nadala jer sada španjolski tenisač sigurno godinu završava na prvom mjestu. Đokoviću je za prvo mjesto trebalo osvajanje turnira i Nadalovo ispadanje prije finala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije