Epska bitka: Fenomenalni Federer poslao kući Nadala i zakazao meč sa Đokovićem

N. K.
Epska bitka: Fenomenalni Federer poslao kući Nadala i zakazao meč sa Đokovićem
EPA / Roger Federer

Četrdeseti međusobni susret dvojice legendarnih tenisera Rogera Federera i Rafaela Nadala u polufinalu Wimbledona pripao je fenomenalnom Švicarcu koji je slavio sa 3:1 u setovima 7:6, 1:6, 6:3, 6:4.

Nakon što su jedan i drugi teniser sjajno odradili posao na svojim početnim udarcima prvi set otišao je u tie-break. Nadal je odmah na početku uzeo mini-break, ali Švicarac vraća izgubljeno, a zatim se isto ponovilo pri rezultatu 3:3. Do kraja tie-breaka Federer je uspio slomiti Španca i uzeti prvi set. (7:6)

U drugom setu, Nadal je ubacio u petu brzinu i za 37. minuta završio posao i isti dobio sa 6:1 u gemovima. 

Roger Federer uzeo je prvi break u trećem setu. Rafa Nadal imao je čak tri prilike za re-break u petom gemu trećeg seta, ali sjajni Federer uspio je spasiti stvar. Međutim, Federer je bez izgubljenog servisa u 9. gemu uzeo treći set. (6:3)

I Federer i Nadal uzeli su svoje servise na otvaranju četvrtog seta. Ipak, nije dugo izdržao Rafa. Roger je iskoristio jedinu priliku za break i stigao do velike prednosti nakon što je potvrdio svoj servis za vodstvo od 3:1. Naredna dva gema osvojili su i Nadal na svoj servis i Federer na svoj.

Nadal je spasio tri meč lopte koje je imao Federer u devetom gemu, tako da je pri rezultatu 5:4 Roger servirao za pobjedu što je i potvrdio osvajanjem ovog gema za konačnu pobjedu od 3:1 u setovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije