Fantastičan meč u New Yorku: Nadal u infarkt-meču izbacio Thiema

Radiosarajevo.ba
Fantastičan meč u New Yorku: Nadal u infarkt-meču izbacio Thiema
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Rafael Nadal

 Rafael Nadal i Dominic Thiem odigrali su fantastičan meč četvrtfinala na US Openu, u kojem je pobjedu u pet setova odnio  Španac. 

 Prvi set dobio je Thiem sa 6:0. Čak tri puta je napravio break. Nadal je u tom trenutku bio izgubljen, ali se uspio vratiti u naredna dva koja je dobio sa 6:4 i 7:5.  

U drugom setu Nadal je break napravio kod rezultata 5:3, a u trećom su zabilježena čak tri breaka. Prvo je Thiem poveo sa 4:3, da bi Španac uspio se vratiti. Ključno kod rezultata 5:4 za Thiema, kada je Austrijanac servirao za treći set. Nadal je tada napravio break, ali i pri rezultatu 6:5. 

U četvrtom setu ponovo prvi break je napravio Thiem (2:1), ali je Nadal uspio uzvratiti na 4:4. U tie-breaku, Thiem je došao do 6:3 i iskoristio drugu set-loptu za poravnjanje u meču na - 2:2.

U odlučujućem petom setu, igralo se gem za gem. Thiem je kod 2:2 imao dvije vezane break prilike, ali nijednu nije iskoristio. Kao ni Nadal pri rezultatu 5:5. 

I onda ponovo tie-break. U sjajnoj završnici više sreće imao je Nadal i slavio sa 7:6 (6) u 13. odlučujućoj igri. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije