Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo Australian Opena

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo Australian Opena
U meču prvog kola Australian Opena, bosanskohercegovački tenis Damir Džumhur, kao 28. nosilac na turniru (prvi put u historiji na Grand Slam) igrao je meč protiv Italijana Paola Lorenzija.

Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo Australian Opena. Naš najbolji teniser pobijedio je Lorenzija sa 3:6, 2:6, 7:6, 6:2, 6:4, nakon što je gubio sa 0:2 u setovima. 

Taj meč je bio treći na rasporedu na terenu 15, nakon dva ženska singla. Planiran je bio u četiri ujutro po našem vremenu, ali je kiša koja je padala kratko u Melbournu prolongirala početak susreta. 

Prvi set Džumhur - Lorenci završio je 3:6. Ključni gem u ovom setu bio je šesti, kada je Lorenzi pri rezultatu 3:2 napravio brejk. To je ujedno bila jedina brejk prilika u ovom setu za jednog od dvojice tenisera. 

Džumhur je kasnije prvom gemu petog seta propustio realizirati brejk šansu. Tako mu je ostalo da servira još jednom i pobijedi u ovom meču. Džumhur je to i učinio i plasirao se u drugo kolo prvog Grand Slama u sezoni.

Tamo ga čeka bolji iz duela Borna Ćorić-John Millman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije