Džumhur slavio protiv Baghdatisa i izborio treće kolo St. Petersburga

Radiosarajevo.ba
Džumhur slavio protiv Baghdatisa i izborio treće kolo St. Petersburga
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u drugom kolu ATP turnira iz serije 250 u St. Petersburgu protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (7:4).

Naš prvi reket riješio je prvi set u svoju korist rezultatom 6:4 za 44 minute igre. Prvi je do breaka došao Kipranin i to u trećem gemu. Damir je uzvratio već u narednom i izjednačio rezultat na 2:2. Oba tenisera suvereno su čuvala svoj servis sve do desetog gema prvog seta, a onda je Damir došao do dvije set lopte. Iskoristio je prvu i riješio set u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu prvi break vidjeli smo već u drugom gemu. Damir je poveo s 2:0 i prednost breaka imao sve do sedmog gema. Potom je Baghdatis uzvratio, da bi već u narednom Džumhur vratio prednost breaka.

Servirao je naš teniser za pobjedu u ovom meču, ali je Baghdatis nastavio seriju breakova u drugom setu i ostao u meču. Pobjednik drugog seta odlučivao se u tie-breaku. Bolji je bio Džumhur i sa pobjedom 7:4 u tie-breaku došao je do pobjede u meču i izborio plasman u treće kolo. 

U trećem kolu Džumhur će igrati protiv  boljeg iz duela Broady - Mannarino. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije