Džumhur: Želja mi je da uđem u Top 20 i zaigram protiv Novaka Đokovića

E. H.
Džumhur: Želja mi je da uđem u Top 20 i zaigram protiv Novaka Đokovića
U izboru Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH najbolji bosanskohercegovački teniser proglašen je najboljim sportašem Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Takva nagrada, ali i sveopći uspjeh Damira Džumhura prepoznati su od nekih bh. kompanija koje žele podržati njegov rad, te je tako Džumhur danas potpisao sponzorski ugovor s kompanijom HIFA Petrol.

Tom prilikom javnosti se obratio Džumhur, zahvalivši se prije svega navijačima, ali i svim drugim ljudima koji ga podržavaju u njegovoj karijeri.

"Nagrada najbolje sportiste BiH došla je kao šlag na torti sezone koja je iza mene. Mislim da je to najbolji pokazatelj mog uspjeha, te da su moji trud i rad svih ranijih godina sada isplaćeni", istaknuo je Džumhur.

On je prognozirao i svoje nastupe u nadolazećoj 2018. godini, kazavši kako ima želju da konstantno napreduje, dok se ne svrsta među najbolje tenisere svijeta.

"Kada je riječ o 2018. godini, svaka godina je izazov za sportistu i mene kao tenisera. Svaka je po nečemu teška i specifična, a sljedeća će biti za mene najteža jer imam veliki broj poena na raznim turnirima koje moram braniti. Ipak, to je logično jer se nalazim na 30. poziciji ATP liste. Ono što je prednost jeste da u prvoj polovini godine branim nekih 20 posto poena, te je to velika šansa da dodatno napredujem i napravim novi skok na ATP listi. Tačnije, želja mi je da se uđem u Top 20 tenisera svijeta, a ako to uspijem vjerovatno ću olakšati sebi i drugi dio sezone", kazao je najbolji sportista BiH.

Istaknuo je kako će ovu sezonu početi u Australiji, gdje će igrati na turniru u Brisbaneu, zatim na Australian Openu, nakon čega će se preseliti na turneju turnira u SAD-u, te najzad na sezonu turnira u Europi.

"Naredne godine moram se fokusirati na Masters i Gran Slam turnire, koji će mi donijeti veliki broj poena, ali i koji će mi omogućiti napredak u karijeri. Također, imam želju da zaigram sa Novakom Đokovićem, nakon što sam ranije imao priliku da igram s najvećim igračima svijeta, kao što su Federer, Nadal, Wawrinka. Prednost mi je to što sam psihički stabilniji i jači igrač, no u narednom periodu trebam raditi na svojoj psihi, kondiciji i ne razmišljati o tome koji mi igrač odgovara ili ne, nego samo raditi. Cijela forma zavisi od raspoloženja na dan kada igrate određeni meč i ja se nadam da ću naredne godine, na svim podlogama, imati mnogo dobrih dana", zaključio je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije