Džumhur zaustavljen nakon svađe sa publikom i sudijom

Radiosarajevo.ba
Džumhur zaustavljen nakon svađe sa publikom i sudijom
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur na turniru u Ženevi

Damir Džumhur nije uspio da se plasira u polufinale jakog ATP turnira u Ženevi. Naš najbolji teniser zaustavljen je u četvrtfinalu teniskog ATP turnira iz serije 250 u Ženevi, a bolji od njega u dva seta bio je Moldavac Radu Albot (6:3, 7:5).

Veliki preokret Damira Džumhura protiv šampiona Stana Wawrinke

Albot je u prvom setu dominirao. Čak u tri navrata oduzimao je servis našem igraču, pa je Moldavac sa 6:3 riješio set u svoju korist.

Damir je kao jučer i protiv Stana Wawrinke na startu drugog seta napravio break. Albot je uzvratio u osmom gemu i izjednačio na 4:4. Tokom devetog gema Džumhur se žalio sudiji da neko u publici broji poene, nakon čega je uslijedila žustra rasprava u kojoj je opomenut.

Ipak, Moldavac je u 12. gemu uspio da napravi novi break i završi posao sa 7:5 i sa 2:0 u setovima plasira se u polufinale.

Bez obzira na ishod ovog meča, Džumhur je više nego odlično igrao u Ženevi i sa optimizmom putuje u Pariz, gdje starta Roland Garros.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije