Džumhur za Radiosarajevo.ba nakon što je izbačen sa Roland Garrosa: Moguća i tužba

0
A. Sokolović
Džumhur za Radiosarajevo.ba nakon što je izbačen sa Roland Garrosa: Moguća i tužba

Jučer se za mene desilo najgore što se moglo desiti - nemam pravo nastupa na Roland Garrosu. Jučer sam rekao šta se dogodilo. Ja i moj trener smo od početka svih turnira u Americi putovali zajedno. Imali smo između 15 i 20 testova na koronu i svi su bili negativni.

To je na početku razgovora za Radiosarajevo.ba izjavio Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser koji je jučer saznao da neće igrati na Roland Garrosu zbog zabrane, nakon što je utvrđeno da je njegov trener Petar Popović pozitivan na koronavirus.

Džumhur se kratko osvrnuo i na organizatora i testiranje koje je uradio u Rimu.

"I kada sam došao u Rim uradio sam testiranje. I sada sam u četvrtak u Parizu imao testiranje u oficijalnom hotelu. Prvo testiranje je bilo negativno. U subotu sam uradio test, a trener je bio na granici da bude pozitivan. Petar je dao organizatoru i doktorima dokument u kojem piše da ima antitijela i da je prebolovao koronu. Moj test je bio negativan, dok je trener čekao odluku. U 16 sati su mu u nedjelju kazali da je pozitivan", priča nam Džumhur u prvoj izjavi za medij nakon što je saznao da mu je trener pozitivan.

damir_dzumhur_epa_efe.jpg - undefined

Foto: EPA-EFE: damir_dzumhur_epa_efe.jpg

Nakon toga je nastala drama u Parizu.

"Trener je pokušavao im objasniti da ljudi koji su prebolovali COVID-19, da su to lažno pozitivni testovi. Mi nismo dobili šansu da trener uradi drugi test. Njih, iskreno, nije mnogo to zanimalo. Nazvali su me kasnije i saopćili mi da sam izbačen sa turnira, jer mi je trener pozitvan. Žao mi je što neću nastupiti, jer mi je Roland Garros jedan od najdražih turnira. U Parizu sam imao nekoliko jako dobrih mečeva", kaže Džumhur za Radiosarajevo.ba.

Damir se osvrnuo da će pravdu tražiti preko advokata.

"To me boli, jer nisam dobio da se takmičim na turniru koji mi je drag i kojeg veoma volim. Naravno, sada jednostavno osjećam potrebu da ako se ispostavi da je moj trener bio lažno pozitivan, da tražimo pravdu. Nije to ono što će nas upotpunosti zadovoljliti. Nadamo se da ćemo nekako zadovoljiti pravdu i bitna stvar", kazao je Džumhur.

Novak Đoković i Damir Džumhur su veliki prijatelji - undefined

Instagram: Novak Đoković i Damir Džumhur su veliki prijatelji

Naš najbolji teniser je nastavio:

"Šta bi se desilo da je ovo slučaj Rafaela Nadala ili Rogera Federera? Da li bi Nadala ili Federera izbacili s turnira, jer im je trener na jednom testu bio pozitivan? To nas jako boli, jer nisu pravila ista za sve. Čisto sumnjamo da bi nekog od velikih imena izbacili sa turnira. Te činjenice moram prihvatiti. Već danas ću čekati novi test koji je trener uradio i vidjet ću sa advokatima šta je najbolje. Drago mi je da sam dobio podršku Novaka Đokovića, koji me nazvao i rekao da je tu uz mene, i da je tu na raspolaganju. Vidjet ćemo test kakav bude danas, možda se nešto pozitivno desi", kazao je Damir Džumhur u razgovoru za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Sarajlija se jučer oglasio na Instagramu saopćenjem u kojem je izrazio ogorčenje informacijom da mu je organizator zabranio nastup na Grand Slamu u Parizu.

Damir Džumhur s bratom Zlatanom i ocem Nerfidom - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Damir Džumhur s bratom Zlatanom i ocem Nerfidom

"Kratka informacija za sve. Nažalost, moj trener Petar Popović je testiran pozitivno ovog jutra. Zbog toga ne mogu igrati na Roland Garrosu i nemam priliku da se takmičim. On nije dobio priliku da uradi drugi test i sigurni smo da je bio lažno pozitivan zbog toga što moj trener ima antitijela. Razočaran sam, ali ne mogu promijeniti odluku i moram ići dalje. Više informacija sutra", napisao je Džumhur.

Početak Grand Slama Rolland Garros se igra na šljaci od 27. septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije