Džumhur uoči četvrtfinala s Monfilsom otkrio kako će igrati protiv Francuza

Radiosarajevo.ba
Džumhur uoči četvrtfinala s Monfilsom otkrio kako će igrati protiv Francuza
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u osmini finala ATP turnira u Rotterdamu protiv Kazahstanca Mikhaila Kukuškina rezultatom 2:0 i tako zakazao meč sa Gaelom Monfilsom u četvrtfinalu.

Nakon meča Džumhur nije krio zadovoljstvo, a najavio je i bolju igru protiv tenisera s kojim je igrao na Australian Openu.

"Kako sam najavio jučer bilo je dosta trčanja, težak meč. Kukuškin je igrač kojeg ja ne mogu razbiti. Rijetko ko ga može razbiti. Moraju se igrati dugi poeni s njim. Mora se pokvariti neka njegova igra i ako vas uvuče u nju to je jako opasno. Znao sam šta da radim i kako da igram. Pobijedio sam ga dva puta. Pobjeda je bila zaslužena, možda sam mogao i ranije završiti drugi set u svoju korsti. Imao sam dosta break lopti, imao sam i break koji nisam potvrdio. Sve u svemu, kada je bilo najpotrebnije u tie-breaku sam odigrao dobro.

Sretan sam što nismo išli u tri seta, zbog meča sa Monfilsom. On je brz, može da stigne mnogo teških lopti. Bit će težak meč, ali mislim da sam izvukao pouke s Australian Opena. On je igrač koji igra najbolji passing shot na touru i to znači da neću smjeti puno da izlazim na mrežu. Mislim da sam zasluženo pobijedio i jučer i danas i pokušat ću to potvrditi sutra", rekao je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije