Džumhur u prvom kolu u New Yorku igra protiv iskusnog Italijana

Radiosarajevo.ba
Džumhur u prvom kolu u New Yorku igra protiv iskusnog Italijana
Printscreen / Damir Džumhur

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, naredne sedmice nastupit će na ATP turniru u Nju Jorku, a protivnik u prvom kolu mu je iskusni Italijan Andreas Seppi.

Ovo je dobra šansa za Džumhura da se plasira u drugo kolo, jer je Seppi u veoma lošoj formi. Nekadašnji 18. igrač svijeta izgubio je posljednja dva meča i to u kojima je bio veliki favorit.

Italijanski teniser u padu je forme, a trenutno je 95. igrač svijeta. Bosanskohercegovački teniser blagi je favorit na papiru u ovom meču.

Ukoliko prođe Seppija, Džumhur će se sastati u drugom kolu sa boljim iz duela Steve Johnson i Tennys Sandgren, što bio mu bio mnogo teži zadatak, jer su oba tenisera u odličnoj formi.

Prvi nosilac ATP turnira u Nju Jorku, čiji je nagradni fond oko 600.000 eura, je John Isner. Džumhur se nalazi upravo u dijelu žrijeba gdje je smješten Amerikanac i s njim bi se mogao sastati u četvrtini finala, ako prođe prve dvije prepreke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije