Damir Džumhur u trećem kolu US Opena

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur u trećem kolu US Opena
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur odigrao je meč drugog kola US Opena protiv njemačkog tenisera Cedrik-Marcel Stebea. Slavio je Džumhur s 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:0 i 6:1.

Džumhur je odlično otvorio meč i već u prvom gemu prvog seta napravio je break. Nije Džumhur međutim uspio potvrditi break i Stebe je ekspresno izjednačio. Novi break Nijemac je napravio u osmom gemu prvog seta i došao je do vodstva 5:3.

Uspio se Damir vratiti i još jednom napraviti break u prvom setu. Džumhur ni ovaj put nije uspio sačuvati prednost. Stebe je došao do tri vezane set lopte na Damirov servis. Iskoristio je prvu i poveo s 1:0 (6:4).

Serija oduzetih servisa nastavila se i u drugom setu. Prvo je Džumhur u trećem gemu došao do breaka, da bi opet dozvolio Nijemcu da ekspresno uzvrati. Već u narednom gemu Džumhur dolazi do dvije break lopte, koristi prvu i vraća prednost. Ovaj put uspio je potvrditi break i povesti s 4:2 u drugom setu.

Već narednu priliku Stebe je iskoristio i u osmom gemu drugog seta izjednačio rezultat. Peti, a ukupno deseti break u prva dva seta ovog meča vidjeli smo u devetom gemu. Damir je došao do svog trećeg u drugom setu, a potom na svoj servis nije dozvolio Stebeu niti jedan poen.

Džumhur je odlično otvorio treći set. Prvo je došao do dvije vezane break lopte, iskoristio prvu, a potom na svoj servis nije dozvolio niti jedan poen Stebeu. Nije Džumhur do kraja seta dozvolio Stebeu da osvoji niti jedan gem. Stebe je u drugom setu uspio osvojiti svega pet poena, a Džumhur je do 6:0 došao za 28 minuta igre.

Nastavio je naš najbolji teniser u istom tempu i u četvrtom setu i opet je Stebeu već u prvom gemu oduzeo servis. Potom je Džumhur još jednom oduzeo servis Nijemcu i bilo je jasno da će naš teniser slaviti u ovom meču. Nakon 12 izgubljenih gemova zaredom Stebe je seriju prekinuo u petom gemu četvrtog seta. I to je bilo sve od Nijemca, Džumhur je četvrti set riješio u svoju korist rezultatom 6:1. 

Džumhur će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Dimitrov - Rublev.


DŽ-S_3-1 by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije