Džumhur spasio četiri meč lopte i savladao Kukushkina u Marseilleu

Radiosarajevo.ba
Džumhur spasio četiri meč lopte i savladao Kukushkina u Marseilleu
Twitter / Mikhail Kukushkin i Damir Džumhur
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur uz dosta muke se plasirao u drugo kolo turnira u Marseilleu.

Džumhur je nakon velikog preokreta i četiri spašene meč lopte, uspio savladati Kazahstanca Mikhaila Kukushkina rezultatom 6:7(8), 7:6(3), 6:1 i plasirati se u drugo kolo turnira.

Prvi set je proticao uglavnom u gem za gem borbi, a do jedinih brejk lopti došao je Kukushkin u petom gemu kada je imao tri vezane brejk šanse. Damir je uspio spasiti sve tri, sačuvati svoj servis gem i osvojiti ga, ali u nastavku nije uspio ništa ozbiljnije uraditi na servis protivnika. Set je tako ušao u tiebreak koji nakon velike borbe osvaja Kukushkin sa 8:6.

Drugi set je bio potpuno drugačiji od prvog, a obilježila ga je nesigurna igra oba tenisera u svojim servis gemovima. Džumhur u prvom gemu ne koristi tri brejk lopte, ali dva gema kasnije oduzima Kukushkinu servis, potvrđuje brejk i vodi sa 3:1. Nakon što u sedmom gemu nije iskoristio tri brejk lopte, Džumhur gubi prednost brejka u narednom, a Kukushkin nakon toga pravi seriju od tri vezana gema, stiže do vodstva od 5:4 i dolazi do četitri meč lopte na servis Džumhura u desetom gemu. Džumhur ih uspijeva spasiti, dobiti gem, a onda napraviti brejk u narednom koji mu donosi vodstvo od 6:5 i servis za drugi set. Ipak, Kukushkin odgovara ribrejkom, a set ulazi u tiebreak koji Džumhur dobija ubjedljivim rezultatom 7:3 i odvodi meč u treći set.

Damir je odlučujući set bolje otvorio, poveo sa 2:0, nakon čega je Kukushkin zbog povrede tražio MTO. Kada se meč nastavio, Damir je sa lakoćom održavao prednost brejka, a onda u šestom gemu po drugi put oduzeo servis Kazahstancu, nakon čega je odservirao za meč i plasman u drugo kolo turnira, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije