Džumhur sigurnom pobjedom stigao do trećeg kola Australian Opena, čeka Nadala

E. H.
Džumhur sigurnom pobjedom stigao do trećeg kola Australian Opena, čeka Nadala
EPA / Damir Džumhur
Maestralnom pobjedom nad Australijancem Johnom Millmanom najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio se plasirati u treće kolo Australian Opena.

Nakon što je velikim povratkom u meču prvog kola uspio obezbijediti susret s Australijancem, Džumhur je ovog puta mnogo ubjedljivije stigao do trijumfa za prolazak u nastavak takmičenja.

Na samom startu susreta s Millmanom, bh. teniser uspio je obezbijediti vrijednu prednost, te je u prvom setu slavio rezultatom 5:7, nakon burne završnice i izborenog breaka u predzadnjem gemu prvog seta.

 Već u prvom gemu prvog seta Džumhur je pokazao kako ozbiljno cilja na pobjedu u ovom meču, te je uspio napraviti break, koji ga je dove do prednosti sve do ulaska u šesti gem. Tada i australijski teniser uspijeva stići do izjednačenja, no ni Džumhur se ne predaje, te na kraju stiže do prvog vodstva na meču.

Na identičan način bh. teniser otvorio je i drugi set, te je ponovo oduzeo servis Millmanu, a zatim i poveo sa 2:0. No, onda je zavladala mala kriza u njegovoj igri, te Millman uspijeva doći do slavlja u ovom setu, dopustivši Džumhuru da osvoji tek jedan gem trećeg seta. Na taj način Millman je došao do izjednačenja, postavivši meč ponovo na početak, uz rezultat drugog gema od 6:3.

No, naredna dva seta sjajni Džumhur uspijeva doći do velike prevage te je u setu broj tri slavio rezultatom 4:6, došavši do sigurne završnice susreta i moguće šanse za pobjedu.

Već u četvrtom setu bilo je jasno da će 28. nositelj turnira uspjeti doći do nove pobjede i prolaska u naredno kolo ovog turnira. On je nakon četiri gema četvrtog seta pokazao veliku prednost na terenu, što je uspio rutinski održavao do kraja ovog meča, te je u oba posljednja seta slavio rezultatima 4:6 i 1:6.

Posljednji set je u potpunosti pripao bh. teniseru koji je do pobjede stigao sa ubjedljivih 1:6, čime se uz ukupan rezultat 1:3 u setovima plasirao u treće kolo Australian Opena, gdje će igrati s boljim iz meča Nadal - Mayer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije