Džumhur se nakon meča odbio rukovati s glavnim sudijom

Radiosarajevo.ba
Džumhur se nakon meča odbio rukovati s glavnim sudijom
Foto: EPA / Damir Džumhur
Prvi reket BiH Damir Džumhur uspješno je prošao i drugu prepreku na Roland Garrosu, nakon što je danas savladao Radua Albota sa 3:2 u setovima.

Nakon prva dva seta činilo se da će Džumhur ostvariti laganu pobjedu, ali je Moldavac dobio naredna dva, odveo meč u peti set u kojem je imao vodstvo od 4:2 uz prednost brejka. 

Ipak, Džumhur je uspio vratiti brejk zaostatka, a onda u 11. gemu ponovo oduzeti servis Albotu i sa nulom odservirati za meč i plasman u treće kolo.

Nakon pobjede Džumhur se odbio rukovati s glavnim sudijom meča i to zbog nekoliko katastrofalnih odluka koje su išle na njegovu štetu.

Jedna od njih dogodila se u četvrtom setu pri rezultatu 4:1 za Albota, kada je Džumhur došao do brejk lopte na servis moldavskog tenisera. 

Naime, sakupljaču loptica je tokom poena lopta ispala i ušla u teren, te tako prekinula poen, a glavni sudac je umjesto da ponovo isti, poen dodijelio Albotu, rekavši kako misli da bi ga Moldavac osvojio.

Uslijedila je velika svađa Džumhura sa arbitrom, a onda i sa supervizorom koji nije promijenio odluku glavnog suca, te je Džumhur ostao bez poena, a potom je kažnjen oduzimanjem još jednog poena.  Džumhur je četvrti set izgubio sa 6:1, ali je na kraju ipak slavio i ostvario plasman u treće kolo turnira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije