Džumhur prekinuo meč u Australiji: Njegov otac Neno nam pojasnio šta se dogodilo

A. S.
Džumhur prekinuo meč u Australiji: Njegov otac Neno nam pojasnio šta se dogodilo
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Naš najbolji teniser Damir Džumhur prekinuo je susret četvrtfinala ATP Challenger turnira u australskom Bendigu. Sarajlija je teren napustio nakon završetka drugog seta pri rezultatu 1:1 (6:4, 3:6) protiv Japanca Yosuke Watanukija. 

Malo je nastala konfuzija nakon kraja drugog seta, jer nije bilo najjasnije zbog čega je meč prekinut, pa smo kontaktirali Damirovog oca Nerfida Nenu Džumhura, koji nam je sve pojasnio.

"Pred kraj drugog seta Bendigo je zahvatilo veliko nevrijeme, pa je sudija donio odluku da se meč prekine", kazao je Neno Džumhur za Radiosarajevo.ba.

On je u kontaktu sa svojim sinom, kojeg hvali kako je odigrao meč. 

Damir i Nerfid Džumhur - undefined

Foto: Facebook: Damir i Nerfid Džumhur

"Damir mi je kazao da je prvi set odigrao savršeno. U drugom je zapuhao jak vjetar, pa je to dobrim dijelom razlog zbog čega je neke od loptica izbacio van terena, koje su u prvom setu bile savršene. Optimista je u pogledu ovog meča, iako je Japanca pohvalio da je brz", dodao je Džumhur. 

Zanimala nas je vremenska situacija u Bendigu, s obzirom na to da se veliki dio Australije bori sa zagađenjem zraka nakon velikih požara. 

"I u Bendigu je zrak onečišćen kao u Melbourneu. Damir se prvog dana žalio na to. Možda će ova kiša donijeti čistiji zrak. Trebala bi", podvukao je Nerfid Džumhur za Radiosarajevo.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije