Džumhur poražen na startu turnira u Londonu, Dimitrov slavio sa 1:2

Radiosarajevo.ba
Džumhur poražen na startu turnira u Londonu, Dimitrov slavio sa 1:2
Unatoč veoma dobroj igri u prvom kolu ATP mastersa u Londonu najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur izgubio je meč protiv Grigora Dimitrova.

Bugarin, koji je ujedno i peti najbolji teniser svijeta, stigao je do pobjede sa 1:2 u setovima (3:6, 7:6, 3:6) te na taj način već na startu turnira izbacio Džumhura u borbi za titulu.

Džumhur je odigrao dosta dobar meč, ali su razliku napravila Grigorova igračka oružja mnogo prikladnija travnatoj vrsti podloge, što se u prvom redu odnosi na servis i forhend.

Dimitrov je prvi napravio brejk u četvrtom gemu i poveo sa 3:1, ali je Damir imao priliku da uzvrati već u narednom kada je stigao do tri vezane brejk prilike na servis Bugarina. Ipak, Dimitrov ih spašava, dobija taj gem, a do kraja seta uspješno održava prednost brejka i dobija ga sa 6:3.

Drugi set započinju maratonskim gemom na servis Džumhura koji nekako dobija bh. teniser nakon spašenih osam brejk lopti. Ipak, Dimitrov nešto kasnije uspijeva napraviti brejk, tačnije u trećem gemu nakon čega potvrđuje isti i stiže do vodstva od 3:1. Nakon toga je uslijedio period odlične igre bh. tenisera koja rezultira sa tri vezana gema i preokretom Damira koji mu donosi vodstvo od 4:3 u drugom setu.

Pobjednika seta nakon 58 minuta igre odlučio je tiebreak koji je dobio bh. teniser sa 7:4 i tako odveo meč u treći set.

Bh. teniser je u treći set ušao odlično i u prvom gemu napravio brejk, ali ga nije potvrdio pa je Dimitrov poravnao na 1:1. U nastavku seta nije bilo brejkova sve do osmog gema kada je Dimitrov oduzeo servis Džumhuru, što mu je ujedno donijelo i servis za meč.

Njega je Dimitrov lako iskoristio, odserviravši za pobjedu i plasman u drugo kolo turnira gdje čeka boljeg iz duela Millman - Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije