Džumhur otvoreno: Nisam diskvalifikovan sa turnira u Acapulcu, istina je sasvim druga

0
A. S.
Džumhur otvoreno: Nisam diskvalifikovan sa turnira u Acapulcu, istina je sasvim druga
Instagram / Damir Džumhur

Naš najbolji teniser Damir Džumhur na neslavan način okončao je kvalifikacije za ATP turnir u Acapulcu, nakon što je napustio teren u drugom kolu u meču protiv Van de Zandschulpa.

Nizozemac je u prvom setu vodio sa 6:5, a onda je Džumhur izazvao skandal jer je bio bijesan zbog odluka sudije, kojeg je žestoko počeo vrijeđati.

Džumi je prvo, nenamjerno, gađao protivnika lopticom, da bi ga nakon toga sudija u stolici opomenuo, a naš teniser je na kraju sam napustio teren.

Džumhur se za portal Radiosarajevo.ba javio iz Meksika, gdje je do detalja objasnio razloge svog ovakvog ponašanja.

"Prva i najvažnija stvar, nisam diskvalifikovan sa meča, već sam napustio teren. U jednom trenutku nisam više mogao da trpim da se neko prema meni ponaša jako loše na terenu, bezobrazno, da može da radi šta god poželi, a to se odnosi na sudiju u stolici koji je direktno utjecao na terzultat meča sa svojim lošim odlukama", priča nam Džumhur.

Podsjetimo, sve je počelo kada je, prema Damirovom mišljenju “vrlo problematična odluka linijskog sudije” bila u korist 25-godišnjeg Nizozemca, što mu je donijelo i break, a time i priliku da servira za osvajanje uvodne dionice.

"Okidač svega toga je bila sporna lopta pri rezultatu 5:5, gdje sam ja izgubuio taj servis gem. Na pauzi sam rekao da ću predoćiti video meča snimak i da imam pravo da ga tužim, on je meni za to dao opomenu. Iznenađen sam bio da mi on na te moje riječi može dati opomenu", dodaje Džumhur.

Naš teniser nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara, pa je najprije javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da se ljuti.

"Kada smo krenuli da igramo na 5:6, ja sam dobio poen, ja sam to komentirao, a on mi je rekao - dosta na engleskom jeziku. Na to sam ja rekao da imam pravo pričati i kazati kada je dosta. Tada sam dobio kazneni poen i nisam imao potrebu da nastavim meč. Toliko je u mojoj glavi sve bilo nepravdeno i nisam mogao da se iskontrolišem. I svojevoljno sam napustio teren, a nisam diskvalifikovan", dodao je Džumhur za naš portal. 

Naš teniser je iznenađen pisanjem pojedinih portala kojisu napisali da je "htio nekoga da ubije".

"Razgovarao sam sa supervizorom turnira i svi znaju da nisam nikome prijetio da ću nekoga ubiti. Zaista ne znam odakle te priče. Postoji video sa meča i ne znam gdje sam to prijetio da ću nekoga da ubijem. Zaista nisam. Žamoi mi je zbog moje poridice, mojih najbliži, što nisam pokazao da sam jači od svega i što nisam nastavio duel", nastavlja Džumhur.

Na kraju se svima izvinio zbog svog ponašanja na meču u Acapulcu.

"Izvinjavam se zbog ovakvog ponašanja, jasno je da nije sportski. Potrebno je razumjeti igrače da u se pojedinim trenucima nagomilaju razne teskoće koje uzrokuju ovakve situacije", kazao je Damir Džumhur iz Acapulca za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije