Džumhur nemoćan protiv Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera

Radiosarajevo.ba
Džumhur nemoćan protiv Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera
FOTO: EPA / Damir Džumhur
Džumhur je u borbi za polufinale ATP turnira u Montpellieru poražen od Richarda Gasqueta, koji je slavio za nepunih sat i 20 minuta igre.

Gasquet je u prvom gemu oduzeo servis Džumhuru poslije čega je uslijedila serija od četiri uzastopna gema našeg najboljeg tenisera i vodstvo od 4:1. Tada se činilo da je Džumhur blizu osvajanja prvog seta, no tako nije mislio francuski teniser koji je osvojio pet gemova zaredom i na kraju iskoristio peztu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Loš momenat iz prvog seta se prenio na početak drugog budući da je Gasquet opet odmah na startu oduzeo servis Džumhuru da bi u sedmom gemu Francuz još jednom oduzeo servis našem teniseru i potom sigurnim servisom osvojio i drugi set, te se plasirao u polufinale, piše Sport1.

Njega u polufinalu čeka duel sa prvim nositeljom Davidom Goffinom iz Belgije koji je pobijedio Rusa Karena Khachanova sa 2:0 po setovima, bilo je dva puta po 6:4.

Richard Gasquet (FRA) (5) - Damir Džumhur (BiH) (4) 2:0 (6:4, 6:2).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije