Rafael Nadal u tri seta bolji od Džumhura na Australian Openu

Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal u tri seta bolji od Džumhura na Australian Openu
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u trećem kolu Australian Opena odmjerio snage s prvim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom. Slavio je Nadal s 3:0 (6:1, 6:3 i 6:1).

Španac je bolje otvorio meč. Na svoj servis dozvolio je Džumhuru svega jedan poen, a potom je došao i do dvije vezane break prilike. Iskoristio je prvu i poveo s 2:0 u prvom setu. Nastavio je Nadal u istom ritmu. Naredna dva gema osvojio je bez izgubljenog poena i poveo s 4:0.

Prvi gem koji je Damir uspio riješiti u svoju korist bio je šesti, a Nadal je na kraju sigurno servirao i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:1. Špancu su bile dovoljne 23 minute da riješi prvi set u svoju korist.

Nadal je drugi set otvorio breakom i vrlo brzo je imao 2:0. Uspio je Damir potom osvojiti svoj servis gem, a onda napraviti i prvi break na meču i izjednačiti rezultat na 2:2. Nije Damir uspio potvrditi break, svoj četvrti na meču, a drugi u drugom setu napravio je u petom gemu. Potvrdio je Španac break i poveo s 4:2.

Naredni gem Džumhur je osvojio bez izgubljenog poena, ali Nadal nije dozvolio da Džumhur na njegov servis dođe do break prilike i izjednačenja. Novi break Španac je napravio u devetom gemu drugog seta. Riješio je drugi set Nadal u svoju korist rezultatom 6:3 za 42 minute igre. 



Prvi gem trećeg seta bio je najduži na meču. Vidjeli smo pet izjednačenja, jednu break šansu Džumhura, a Španac je ipak poveo s 1:0. Potom je Španac došao do četiri break prilike na servis Džumhura. Spasio je Damir tri, ali četvrtu nije mogao pa je Španac poveo s 2:0.

Uspio je Nadal potvrditi break i doći do 3:0. Potom je Džumhur došao do 40:0 u četvrtom gemu, a Španac je s četiri uzatopna poena došao do nove break prilike. Spasio je Džumhur, uvezao tri poena i ipak došao do prvog gema u trećem setu. Nadal je sigurno zadržao svoj servis gem i došao do 4:1 u trećem setu. Novi break Nadal je napravio u šestom gemu i došao do 5:1. Sigurno je servirao za meč i slavio sa 6:1 u trećem setu. 

Nadal je slavio nakon sat vremena i 52 minute igre rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije