Džumhur: Motivira me da se oporavim to što igram protiv Nadala

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Motivira me da se oporavim to što igram protiv Nadala
Maestralnom pobjedom nad Australijancem Johnom Millmanom najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio se plasirati u treće kolo Australian Opena.

"Još jedan izuzetno težak meč, fizički i mentalno, ali opet pokazujem da sam mnogo stabilniji. Odradio sam svoj dio posla na Australian Openu. Odigrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu, posebno u trećem i četvrtom setu. Mogao sam i ranije riješiti pitanje pobjednika da sam iskoristio tri break-lopte na 3:1 u drugom setu, ali takav je tenis. Uspio sam se oporaviti do današnjeg meča i nadam se da ću to isto uraditi do meča protiv Nadala", rekao je Džumhur.

Podsjećamo, Džumhur je Millmana uspio savladati sa 1:3 (5:7, 6:3, 4:6, 1:6) te na taj način obezbijediti prolazak u naredno, treće kolo Australian Opena. 

"Bilo je prilično toplo i istrošio sam se na neki način, ali sama motivacija što igram protiv Nadala na Rod Laver Areni će biti dovoljna da se oporavim i pokažem svoj najbolji tenis. Ne želim da odem na taj meč sa bijelom zastavicom, da pružim dobar tenis i da nešto napravim.

Igram protiv najboljeg igrača na svijetu na najvećem terenu u Australiji i nadam se da ću uspjeti da se oporavim", rekao je Džumhur navodeći da je otežavajuća okolnost što sutra ima meč sa Dušanom Lajovićem jer predviđaju temperature oko 35 stepeni.

Podsjećamo, Džumhur je u jedinom meču kojeg je igrao sa jednim od najboljih tenisera svijeta, savladao Nadala 2016. godine na Mastersu u Miamiju (2:6, 6:4, 3:0 - Nadal predao meč).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije