Džumhur: Učinili smo BiH ponosnom, Bosanci i Hercegovci su uživali

AA
Džumhur: Učinili smo BiH ponosnom, Bosanci i Hercegovci su uživali
FOTO: EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur nakon pobjede nad Mirzom Bašićem u polufinalu ATP turnira iz serije 250 u Moskvi naglasio je da su odigrali nevjerovatan meč, te da su njih dvojica učinili BiH ponosnom.

"Ovo je za mene i Mirzu bio nevjerovatan meč, mislim da smo Bosnu i Hercegovinu učinili ponosnom. Nadam se da su svi koji su nas gledali mogli uživati u tenisu. Ako ne u prvom, onda u drugom sigurno, jer je Mirza igrao sjajan tenis. Cijeli meč sam odigrao odlično. Mislim da su Bosanci i Hercegovci mogli uživati i prvi put gledati dvojicu svojih igrača u polufinalu ATP turnira. Zaista sam sretan što smo to uspjeli, nažalost jedan od nas je morao u finale. Danas sam to bio ja, ali nadam se da ćemo Mirza i ja imati još mnogo okršaja na ATP turu. Nadam se da će on uskoro ući među sto tenisera, jer to zaslužuje. Čestitam mu na dobroj sedmici. Meč je bio jako težak, dobro poznajem Mirzu i znam kako može da igra, to je pokazao danas“, kazao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser, trenutno 38. igrač svijeta, rekao je da se pribojavao meča s Bašićem, jer jako dobro zna koliko može biti opasan.

“Dosta sam opušteniji ušao u meč od njega. On je bio dosta zgrčen i nervozan, to se moglo osjetiti u prvom setu. Lako sam dobio prvi set, ali sam znao da me čeka težak drugi. Odlično je krenuo servirati i igrati agresivnije, a onda je došao taj gem na 6:5 u kojem je on spasio osam ili devet meč lopti s nevjerovatnim poenima. Uspio sam mentalno sve to prevazići i dobiti drugi set. Dobro je da sam tada riješio meč, jer da smo otišli u treći mislim da bi Mirza bio u prednosti, jer je bio u naletu i igrao dobro. Prezadovoljan sam svojom igrom, žao mi je što je Mirza izgubio, ali ovo je odlična sedmica za obojicu“, zaključio je Džumhur.

U bh. duelu Džumhur je slavio s 2:0, prema setovima 6:0 i 7:5. Džumhur će se u sutrašnjem finalu sastati s pobjednikom drugog polufinalnog duela u kojem se večeras sastaju Francuz Adrian Mannarino i Litvanac Ricardasa Berankis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije