Džumhur još jednom od gotovog napravio veresiju: Chardy bolji u prvom kolu Rima

Faruk Zametica
Džumhur još jednom od gotovog napravio veresiju: Chardy bolji u prvom kolu Rima
Anadolija / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, danas je u prvom kolu ATP turnira u Rimu igrao protiv Francuza, Jeremyja Chardyja.

Chardy je slavio rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4 i 6:2.

Već u prvom gemu Džumhur dolazi do breaka. Imao je naš teniser dvije vezane break lopte, Chardy je obje spasio, ali je Džumhur iz trećeg pokušaja došao do breaka. Na svoj servis gem Džumhur nije izgubio niti jedan poen, a onda je opet na servis Chardyja došao do tri vezane break lopte. Treću je iskoristio i došao do dva breaka prednosti u prvom setu.

Do kraja prvog seta nismo više vidjeli niti jedan break. Chardy je imao jednu break priliku, ali je nije iskoristio. Naš najbolji teniser iskoristio je drugu set loptu i za 29 minuta igre riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

U istom ritmu Džumhur je krenuo i u drugom setu. Oduzeo je Chardyju njegov servis u prvom gemu. Imao je dvije break lopte, drugu iskoristio i poveo s 1:0. Uspio je Džumhur potvrditi break i doći do vodstva 2:0 u drugom setu. U osmom gemu drugog seta, Chardy je uspio vratiti break i doći do izjednačenja. Nakon što je potvrdio break, Chardy dolazi do novog i uspjeva izjednačiti rezultat u meču na 1:1.

Chardy odlično otvara treći set i bez izgubljenog poena uspjeva sačuvati svoj servis gem. Iako je Džumhur imao tri vezane gem lopte, Chardy je uspio doći do break prilike, koju nije iskoristio, pa je naš teniser izjednačio rezultat.

Već u narednom gemu, Džumhur ima dvije vezane break lopte, koristi prvu i dolazi do vodstva rezultatom 2:1.  U narednom gemu Chardy uspjeva vratiti break i dolazi do izjednačenja. Uspio je Chardy potvrditi break i doći do novog vodstva u trećem setu. Ubrzo je Chardy napravio novi break i meč priveo kraju. Slavio je rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4 i 6:2.

ATP Rim, 1. kolo:

Damir Džumhur - Jeremy Chardy 1:2 (6:2, 4:6, 2:6)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije