Džumhur fantastičnom igrom savladao Almagra i plasirao se u drugo kolo

Radiosarajevo.ba
Džumhur fantastičnom igrom savladao Almagra i plasirao se u drugo kolo
EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Beču savladavši po drugi put u karijeri španskog tenisera Nicolasa Almagra sa 2:1 u setovima.

Damir se na početku meča, u prvom gemu na svoj servis našao u neugodnoj situaciji, jer je Almagro došao do 00-30 i imao dobru priliku da stigne i do višestrukih brejk lopti. Ipak, Damir je vezao četiri poena i dobio taj gem, da bi u narednom oduzeo servis Špancu te potvrdio tu prednost za vodstvo od 3-0. Nakon toga su oba tenisera bili sigurni na svoj servis, brejk lopti nije bilo, a Damir je iznenađujuće lako održavao prednost brejka i dobio prvi set rezultatom 6-3, piše Sport1.

I drugi set je bolje otvorio Damir koji je odmah zaprijetio Almagrovom servisu kada je došao do 00-30, ali se Španac uspio izvući iz neugodne situacije. Damir je, međutim, uspio oduzeti servis Almagru u trećem gemu i povesti sa 2-1, ali je Španac momentalno uzvratio ribrejkom i poravnao rezultat. Tada je Almagro zaigrao dosta bolje, počeo je sigurnije osvajati svoje servis gemove, a onda je u desetom gemu došao u odličnu priliku da oduzme set našem teniseru. Prvo je Damir imao 40-00 i tri vezane gem lopte, da bi potom ušao u seriju grešaka, a Almagro došao do set lopti. Damir je u tom gemu spasio dvije set lopte, osvojio ga, ali je Španac napravio brejk dva gema kasnije i tako osvojio drugi set rezultatom 7-5.

U trećem setu je Almagro potpuno pao u igri, dok je Damir zadržao približno isti nivo iz prethodna dva seta.  Bio je strpljiv, birao prava rješenja, igrao dovoljno duboko i stabilno, dok je Španac sve više i više griješio. Iako je Almagro imao 40-15 u prvom gemu trećeg seta, Damir se vratio, došao do brejk lopti i oduzeo servis Almagru, a nakon toga i potpuno razbio Španca, osvojivši pet narednih gemova i dobivši treći set rezultatom 6-0. 

Protivnik našeg tenisera u narednom kolu bit će hrvatski igrač Ivo Karlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije