Džumhur: Dobro se osjećam uoči nastupa u Parizu

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Dobro se osjećam uoči nastupa u Parizu
Dobre priče nastavljamo, slogan kojim je naš najbolji bh. teniser Damir Džumhur izrazio zadovoljstvo kada je u pitanju nastavak saradnje sa BH Telecomom.

Džumhura u sedmici koja dolazi očekuju novi izazov - nastup na Roland Garrosu u Parizu.

Nakon nastupa na turnirima iz serije Masters 1000, u Madridu i Rimu, gdje je u drugom kolu izgubio od Martina Del Potra i Rafaela Nadala, Džumhur nije krio zadovoljstvo svojom igrom.

"Vraćam igru i podižem formu. Pauzu nakon Rima iskoristio sam da se još bolje pripremim za Roland Garros koji je na rasporedu od 27. maja. Dobro se osjećam i očekujem rezultat koji će mi vratiti samopouzdanje u potpunosti", kazao je Džumhur.

Naš najbolji teniser, koji je inače 26. nosilac turnira, u prvom će kolu igrati protiv kvalifikanta, a ukoliko prođe dalje, čeka ga bolji iz meča između Francuza Gregoirea Barrerea i Rumuna Radu Albota.

U Parizu igra i drugi naš teniser, Mirza Bašić. I on u prvom kolu igra protiv kvalifikanta. U slučaju prolaza u drugo kolo, protivnik Bašiću će biti bolji iz duela Diego Schwartzman (Argentina) i  Calvin Hemery (Francuska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije