Džumhur danas protiv Nadala: Može li Damir napraviti senzaciju u Australiji

Radiosarajevo.ba
Džumhur danas protiv Nadala: Može li Damir napraviti senzaciju u Australiji
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će na Australian Openu u trećem kolu igrati protiv prvog tenisera svijeta Španca Rafaela Nadala.

Nadal i Džumhur odigrali su jedan međusobni duel, a taj meč Španac je predao našem teniseru. Na ATP turniru u Miamiju 2016. godine rezultat u setovima bio je 1:1, a u odlučujućem trećem bilo je 3:0 za našeg tenisera kada je Nadal predao meč.

U prvom kolu Džumhur je u pet setova slavio protiv Talijana Paola Lorenzija, dok je u drugom pobijedio domaćeg tenisera Johna Millmana rezultatom 3:1.

Nadal je oba svoja meča na Australian Openu riješio u tri seta. U prvom kolu bio je bolji od Estrelle, a u drugom od Mayera.

"Damir je mnogo napredovao od našeg posljednjeg meča. Težak je protivnik i igra jako dobar tenis. Jedini način da pobijedim jeste da igram u jačem ritmu od njega i da budem agresivniji. To je ono što namjeravam učiniti", rekao je Nadal uoči meča s našim teniserom. 

"Sama motivacija što igram protiv Nadala na Rod Laver Areni će biti dovoljna da se oporavim i pokažem svoj najbolji tenis. Ne želim da odem na taj meč sa bijelom zastavicom, da pružim dobar tenis i da nešto napravim. Igram protiv najboljeg igrača na svijetu na najvećem terenu u Australiji i nadam se da ću uspjeti da se oporavim", rekao je Džumhur uoči meča s Nadalom. 

Meč u Melbourneu trebao bi početi u devet sati, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije