Fantastični Džumhur pokorio Moskvu: Druga ATP titula za BiH

Radiosarajevo.ba
Fantastični Džumhur pokorio Moskvu: Druga ATP titula za BiH
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u finalu ATP turnira u Moskvi odmjerio snage sa Litvancem Ricardasom Berankisom. Slavio je Džumhur rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 1:6 i 6:4.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u finalu ATP turnira u Moskvi odmjerio snage sa Litvancem Ricardasom Berankisom.

Već u prvom gemu Litvanac je imao break priliku, ali Džumhur nije dozvolio da Berankis dođe do prednosti na otvaranju meča. Litvanac je svoj gem osvojio bez izgubljenog poena, a onda je u narednom gemu opet imao break priliku. Spasio je Džumhur i drugu break loptu i došao do vodstva 2:1 u prvom setu.

U četvrtom gemu Džumhur je došao do svojih break prilika i to dvije vezane. Iskoristio je prvu i poveo s 3:1. Već u narednom gemu morao je spašavati treću break priliku. Nije Berankis ni to iskoristio pa je Džumhur došao do vodstva 4:1.

Naredna dva servis gema oba tenisera su sačuvala, a Damir je potom u osmom gemu prvog seta napravio drugi break na meču i riješiti prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Džumhur nije uspio nastaviti u istom ritmu na otvaranju drugog seta. Berankis je osvojio osam uzastopnih poena i došao do 2:0. Uspio je Damir smanjiti i doći do break prilike, ali je Litvanac spasio i poveo s 3:1. U narednom gemu Berankis je napravio i drugi break i došao na korak do izjednačenja u meču. Osvojio je Litvanac i naredna dva gema i sa 6:1 izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Berankis je odlično otvorio i treći set. Došao je do petog uzastopnog gema i vodstva 1:0. Oba tenisera čuvala su svoj servis bez većih problema sve do osmog gema, a onda je Litvanac došao do tri vezane break prilike. Uspio je međutim Damir osvojiti pet poena zaredom i izjednačiti rezultat u trećem setu na 4:4. 

U narednom gemu Damir je došao do svoje prve break prilike u trećem setu. Iskoristio je i poveo s 5:4.  Uspio je Damir potvrditi break, iako je Berankis imao tri vezane break lopte i tako osvojiti svoj drugi ATP turnir (6:2, 1:6, 6:4). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije