Dva regionalna asa za prestiž: Đoković protiv Čilića na završnom turniru sezone

Radiosarajevo.ba
Dva regionalna asa za prestiž: Đoković protiv Čilića na završnom turniru sezone
Foto: Twitter / Marin Čilić i Novak Đoković

Posljednji meč po grupama na završnom turniru u Londonu odigrat će Novak Đoković i Marin Čilić. Pred ovaj meč u mnogo boljoj situaciji je Đoković koji je već osigurao prolaz u polufinale, dok šanse Čilića ovise o meču između J. Isnera i A. Zverava.

Mnogo opcija je još uvijek u igri, ali bi se moglo desiti da Đoković i Čilić budu igrali meč bez velikog rezultatskog značaja.

Mozzart kladionica nudi kvotuod 1.15 na pobjedu Đokovića, dok je kvota na pobjedu Čilića u visini od 4.70. Ostale kombinacije na ovaj meč možete pogledati na ovom linku.

Đoković je napravio ono što se od njega očekivalo pred sami početak turnira. Srbijanski teniser je nakon pobjede u prvom kolu protiv J. Isnera, pobjednički niz nastavio i u meču drugog kola protiv A. Zvereva. Tako je Đoković ostao na pravom putu ka plasmanu u polufinale, a pod određenim okolnostima polufinale bi mogao osigurati i prije nego se odigra posljednje treće kolo. 

Čilić je konačno odigrao jedan dobar meč na turniru u Londonu. Prethodnih sezona hrvatski teniser se nije proslavio, ali ove godine ostavio je mnogo bolji dojam, bez obzira što je izgubio prvi meč protiv Zvereva.

Mnogo bolji dojam Hrvat je ostavio u drugom meču protiv Isnera.

U dosadašnjih 18 međusobnih mečeva Đoković je slavio čak 16 pobjeda, dok je Čilić bio bolji samo dva puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije