Đoković šokirao svoju Srbiju: ‘Novak se želi pridružiti mojoj reprezentaciji!‘

Radiosarajevo.ba
Đoković šokirao svoju Srbiju: ‘Novak se želi pridružiti mojoj reprezentaciji!‘
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Kad imate situaciju da Tour ne funkcionira (ATP, WTA, ITF Grand Slam turniri), nerijetko morate istinski duboko "zakopati" ne bi li našli na robu u ovo posebno (izazovno) vrijeme i sasvim neočekivano jedan intervju na L'Equipeu postao je izvor zanimljive priče...

A tamo je objavljen intervju s Benjaminom Balleretom, sportistom kojeg će i malo bolji poznavatelji teško - detektirati.

Nije bez razloga, jer ovaj 37-godišnjak je jednom bio tek 204. teniser svijeta, uostalom najbolji rezultat mu je 3. kolo (ali treće kolo - kvalifikacija) na Roland Garrosu. 

Još bolji poznavatelji tenisa sjetit će se da je taj Balleret odigrao najduži tie-break u profesionalnom tenisu koji je otišao sve do 70 poena (36-34), a dogodio se na Futuresu na Floridi 2013. godine. 

Ono zašto tog tenisera "razvlače" pojedini mediji je izjava koju je dao francuskim novinama, a tiče se - Novaka Đokovića, pišu Sportske novosti.

"Novak mi je lično rekao da bi se pridružio mojoj reprezentaciji. Htio bi pomoći mojoj državi i ovdje je dobrodošao", poručio je 37-godišnjak.

Uostalom, tamo Đoković ima i prebivalište, tamo i plaća porez (koliko god mizeran bio). Riječ je o kneževini Monako...

"On jako voli Monte Carlo i tu provodi dosta vremena. Pomogao nam je i kad smo renovirali terene", dodao je Balleret.

Zlobnici bi mogli reći da bi se tamo mogla stvoriti "momčad svih vremena", jer brojni profesionalci tamo prijavljuju adresu ne bi li što bezbolnije prošli. Od Hrvata to su činili i Ivanišević i Ančić, Bosanci Ljubičić i Čilić, a kad bi pobrojali sve svjetske igrače...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije