Novak Đoković se plasirao u polufinale, uz jednu veliku brigu

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se plasirao u polufinale, uz jednu veliku brigu
Arhiv / Đoković se plasirao u polufinale, uz jednu brigu

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Cincinnatiju, pošto je rano jutros savladao Lucasa Pouillea iz Francuske sa 7:6 (7-2), 6:1.

Novak Đoković će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedevom, a u donjem dijelu žrijeba za finale će se boriti Richard Gasquet i David Goffan.

U prvom setu je Novak imao break šansu u prvom gemu, ali je promašio pasing forhendom. To je bila jedina šansa za brejk na obje strane u tom setu, zapravo je Đoković izgubio samo šest poena na svoj servis (Pouille 11).

U tie-breaku je Novak bio mentalno stabilniji, a Francuz je od 2-1 za Novaka napravio dvije neiznuđene greške forhendom, između toga jednu duplu, pa je set bio riješen.

Drugi set bila je potuna domainacija najboljeg tenisera svijeta. Đoković je na startu napravio break – od 40-15 došao je do izjednačenja uz dva vrlo agresivna i precizna poena. Francuz je odservirao duplu grešku, a u narednom poenu Novak je na drop shot odgovorio drop shotom – 2:0.

U pauzi između petog i šestog gema Novak je zatražio pomoć turnirskog doktora. Činilo se da traži da mu se masiraju mišići oko lakta. Poslije se na usporenom snimku vidjela Novakova bolna grimasa poslije jednog servisa, do kraja meča nije imao problema.

“Ne znam, videću, nadam se da će biti dobro“, rekao je Đoković u izjavi na terenu nako meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije