Đoković jači od boli i Londera: Novak dva puta bio na masaži

Radiosarajevo.ba
Đoković jači od boli i Londera: Novak dva puta bio na masaži
Foto: Twitter / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je u drugom kolu US opena Argentinca Juana Ignacia Londera u tri seta - 6:4, 7:6 (7:3), 6:1 za dva sata i 15 minuta igre. 

Đoković je još od prvog seta imao problem s bolom u lijevom ramenu zbog čega je u dva navrata imao i masaže, ali je na kraju bio jači od boli i bolji od rivala.

Za Novaka je ovo 71. pobjeda na US Openu po čemu se izjednačio sa Peteom Samprasom. Ispred Novaka su u open eri samo četvorica igrača. Neprikosnoven je Jimmy Connors sa 98 pobjeda (uz 17 poraza), slijedi Roger Federer sa 86 pobjeda i 13 poraza, te Andre Agassi 79 pobjeda - 19 poraza i Ivan Lendl ima 73 pobjede - uz devet poraza.

Prvi je u prvom setu do breaka došao Argentinac, ali to nije bilo dovoljno. Nisu Londeru bila dovoljna ni dva breaka prednosti u drugom setu i vodstvo od 3:0, jer je Đoković u ovom dijelu meča vezao pet osvojenih gemova, poveo 5:3, te kasnije sa 6:4 za prvi set.

Drugi set je otišao u tie-break, a na otvaranju trećeg seta vidjeli smo razmjenu breakova nakon čega je Đoković vezao četiri gema i poveo 5:1 i rutinski priveo duel kraju. 

U trećem kolu Novaku će rival biti bolji iz meča u kojem Dušan Lajović igra protiv Denisa Kudle.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije