Djevojčica koja ima 15 godina postala najmlađa učesnica Wimbledona

Radiosarajevo.ba
Djevojčica koja ima 15 godina postala najmlađa učesnica Wimbledona
Foto: Screenshot / Nije mogla sakriti suze

Cori Coco Gauff djevojčica je koja ima 15 godina i 122 dana. Ona je pregazila konkurenciju u kvalifikacijama za Wimbledon i slavila u tri meča sa po 3:0.

Izgubila je svega 14 gemova u šest setova, a na turniru će debitovat u meču protiv legendarne Venus Williams, sestre Serene Williams, koja je idol mladoj teniserki.

"Još sam u šoku. Prve uspomene Wimbledona u glavi su mi Serenini mečevi koje sam gledala kao mala. Mislim da je pobijedila, ali njezine pobjede je teško popamtiti kad ih je toliko bilo", rekla je Gauff nakon pobjede u zadnjem kolu kvalifikacija.

Hvali je trener Serene Williams.

"Kao prvo, riječ je o nevjerojatnom fajteru, a to jako teško nekoga možete naučiti. Drugo, ona je rođeni sportaš. Možete vi izgraditi igrača fizički, ali fizičke predispozicije su nešto s čim se rodiš ili ne rodiš. To nikoga ne možete naučiti. Velika je radnica, a to se rijetko viđa kod tako mladih igrača", rekao je Patrick Muratoglou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije