Del Potrova partija života za Novakove suze na terenu

Radiosarajevo.ba
Del Potrova partija života za Novakove suze na terenu
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neočekivano je završio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru već na samom startu.

U prvom kolu teniskog turnira od njega je bio bolji nevjerovatni Juan Martin del Potro. koji je odigrao jedan od najkvalitetnijih mečeva u karijeri i eliminisao najboljeg tenisera na planeti u dva seta - 6(4):7, 6(2):7.

Oba tenisera na kraju meča nisu mogla da zadrže suze. Novak je plakao dok je izlazio sa terena, a pokušao je da ga utješi upravo Del Potro, ali je i on sam zaplakao tokom razgovora sa Novakom na mreži neposredno po završetku meča.

Jedan od najtežih trenutaka u mom životu i najtežih poraza u karijeri. Del Potro je bio bolji od mene, odlučujuće poene je odigrao na vanserijski način. Mora mu se čestitati. Ovo je razočaravajuće za mene, ali kao prijatelju mi je drago što je na ovaj način izašao iz povrede. Ovo je težak poraz i neće biti lako preboljeti ga. Ovo mi nije prvi put da izgubim meč, ali ovaj turnir je poseban”, rekao je Đoković na press konferenciji poslije meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije