Džumhur se raspao, prokockao prednost i propustio odličnu priliku

Radiosarajevo.ba
Džumhur se raspao, prokockao prednost i propustio odličnu priliku

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Wimbledona od Urugvajca Pabla Cuevasa rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 6:7 (8:10), 6:2, 4:6 i 2:6.

Propustio je tako Damir odličnu priliku da se plasira u drugo kolo Wimbledona, a tamo bi ga čekao Jiri Vesely koji je iznenađujuće savladao petog nositelja i jednog od najboljih igrača na svijetu - Alexandera Zvereva.

Džumhur je osvojio prvi set protiv Cuevasa rezultatom 6:4. Spašavao je Cuevas break lopte u petom gemu i uspio se spasiti, ali je u sedmom Damir došao do breaka i poveo sa 4:3. Prednost breaka je zadržao do kraja prvog seta i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Džumhur je opet napravio break, a potom i još jedna, ali je Cuevas uzvratio. Igrao se tie-break, a bolji u 13. gemu drugog seta bio je Cuevas. Slavio je sa 10:8. Džumhur u tie-breaku nije iskoristio jednu set loptu.

U trećem setu Džumhur nije dozvolio da drugi set ostavi traga i nastavio je s dobrom igrom. To je rezultiralo breakom u šestom gemu, a u narednom je tu prednost i potvrdio i došao do vodstva rezultatom 5:2. Uspio je potom napraviti još jedan break i doći do trećeg seta rezultatom 6:2.

Tu se Džumhurova igra raspala. Cuevas je vezao dva breaka i poveo sa 4:0. Damir je uspio vratiti jedan break, ali Urugvajac nije dozvolio sebi ono što je Džumhur napravio u drugom setu i slavio je sa 6:4.

Peti set je bio preslikan. Cuevas je opet vezao dva breaka i poveo sa 4:0. Zadržao je Cuevas prednost do kraja i slavio u petom setu rezultatom 6:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije