Damir Džumhur večeras na velikom ispitu: Protiv Del Potra za četvrtfinale

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur večeras na velikom ispitu: Protiv Del Potra za četvrtfinale
/ Facebook
Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, nakon pobjede nad Konstantinom Kravčukom, večeras će odigrati meč drugog kola ATP turnira u Delray Beachu, protiv jednog od ponajboljih tenisera svijeta Juan Martin del Potro.

Sjajnom igrom u prethodnom periodu Džumhur je pokazao kako je još uvijek željan napretka, te je pobjeda protiv Kravčuka još jedan dokaz takve volje, ali žrijeb ga baš i nije poslužio te će se večeras suočiti sa 42. igračem na ATP listi.

Iako ima brojne probleme s povredama, Del Potro se i dalje svrstava među najbolje igrače svijeta i večeras na meču će biti apsolutni favorit, zbog čega Džumhura očekuje izuzetno težak posao. No, ako bude odigrao na nivou kao u prethodnom periodu, bh. teniser se može nadati i senzaciji na ovom meču.

Inače, ovo će biti prvi međusobni meč Džumhura i Del Potra, a njih dvojica bi trebali zaigrati dva sata iza ponoći u meču koji će odlučiti učesnika četvrtfinala ovog turnira, gdje će se sastati sa boljim iz meča Sam Querrey - Jared Donaldson.

Naravno, pobjeda bi bila zaista veliko priznanje za bh. tenisera i označila bi napredak na ATP listi, a dodatni motiv zasigurno je i nagradni fond ovog turnira iz serije 250, koji iznosi gotovo 600 hiljada dolara.

Osim Džumhura, na teren će danas izaći još i Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji igraju Challenger, odnosno, Futures turnire. Bašić u drugom kolu ATP Challengera u Bergamu večeras oko 21 sat igra protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, dok se Brkić u drugom kolu Futuresa u Hamametu (Tunis) sastaje s Francuzom Thomasom Brechemierom. Taj meč bi trebao početi oko 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije