Džumhur: Želim igrati na Wimbledonu, a od Rija me dijeli samo zvanična potvrda

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Želim igrati na Wimbledonu, a od Rija me dijeli samo zvanična potvrda
Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u Olimpijskom komitetu održao press konferenciju na kojoj je govorio o predstojećim turnirima, nastupu na Wimbledonu i Olimpijskim igrama.

"Imao sam svoje šanse na Roland Garrosu, nisam ih iskoristio. Onda su se stvari okrenule i fizički i psihički. Ne mogu biti nezadovoljan svojom igrom i nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima. Što se tiče turnira u Češkoj, dan prije meča sam izvrnuo zglob, ali i pored toga probao sam odigrati. Dosta sam riskirao i na kraju sam se morao povući", kaže Džumhur i dodaje:

"U pitanju su tri ligamenta skočnog zgloba, ništa nije slomljeno, samo istegnuće. Nije u pitanju teška povreda, ali imam još uvijek bolove. Trenutno mogu hodati i voziti bicikl. Nisam siguran da mogu raditi promjene pravca. Danas ću odraditi prvi trening, nastaviti s terapijama i nadam se da ću biti potpuno spreman da za nekoliko dana krenem s pripremama za travu", kaže Džumhur.

"Prije Wimbledona igrat ću Nottinghamu, a prije toga tri dana egzibiciju u Liverpoolu. Trava je podloga koja meni možda i najmanje odgovara. Na Grand Slamovima mnogo je priče o žrijebu i rezultati mnogo ovise o tome. Ne mogu najaviti neki veliki rezultat, ali ću dati sve od sebe da ostvarim lijep rezultat. Svaka pobjeda na Grand Slamu je dobar rezultat. Siguran sam da ću priliku iskoristiti ako uspijem doći do nje", ističe Džumhur i dodaje.

"ATP, odnosno ITF imaju dosta pravila što se tiče Olimpijade. Nema norme koja se može osigurati kao u drugim sportovima. Prvo pravilo je da se u protekle četiri godine imali tri nastupa u Davis Cupu, te u 2015. i 2016. godini bar jednom. Ja te uvjete ispunjavam. Sljedeći je ranking i samo četiri igrača iz iste zemlje mogu igrati na Olimpijadi. Neki igrači nisu igrali za reprezentaciju, neki su otkazali. Thiem, Kyrgios, Isner, svi su otkazali nastup. Ima dosta igrača koji ne žele nastupiti na Olimpijadi", kaže Džumhur.

"Za mene su Olimpijske igre nešto jako bitno. Olimpijski komitet bi do 16. juna trebao potvrditi moj nastup na Olimpijadi ITF-u, a u narednih mjesec dana bih trebao dobiti potvrdu. Mislim da nema razloga da ne nastupim u Riju, ali sačekat ću zvaničnu potvrdu", dodaje Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije