Damir Džumhur protiv Gaela Monfilsa igra za polufinale turnira u Rotterdamu

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur protiv Gaela Monfilsa igra za polufinale turnira u Rotterdamu
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu igrati protiv Gaela Monfilsa.

Podsjećamo, Džumhur je jučer slavio u osmini finala ATP turnira u Rotterdamu protiv Kazahstanca Mikhaila Kukuškina rezultatom 2:0.

Nakon meča Džumhur nije krio zadovoljstvo, a najavio je i bolju igru protiv tenisera s kojim je igrao na Australian Openu.

Damir Džumhur - undefined

Foto: EPA-EFE: Damir Džumhur

"Kako sam najavio jučer bilo je dosta trčanja, težak meč. Kukuškin je igrač kojeg ja ne mogu razbiti. Rijetko ko ga može razbiti. Moraju se igrati dugi poeni s njim. Mora se pokvariti neka njegova igra i ako vas uvuče u nju to je jako opasno. Znao sam šta da radim i kako da igram. Pobijedio sam ga dva puta. Pobjeda je bila zaslužena, možda sam mogao i ranije završiti drugi set u svoju korsti. Imao sam dosta break lopti, imao sam i break koji nisam potvrdio. Sve u svemu, kada je bilo najpotrebnije u tie-breaku sam odigrao dobro.

Sretan sam što nismo išli u tri seta, zbog meča sa Monfilsom. On je brz, može da stigne mnogo teških lopti. Bit će težak meč, ali mislim da sam izvukao pouke s Australian Opena. On je igrač koji igra najbolji passing shot na touru i to znači da neću smjeti puno da izlazim na mrežu. Mislim da sam zasluženo pobijedio i jučer i danas i pokušat ću to potvrditi sutra", rekao je Džumhur.

Meč Džumhur - Monfils igra se od 12:30 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije