Damir Džumhur ponovo među stotinu najboljih tenisera

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur ponovo među stotinu najboljih tenisera
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Pred današnji početak US Opena objavljena je nova ATP lista. Dobra vijest za ljubitelje tenisa u našoj zemlji glasi – BiH ponovo ima tenisera u Top 100.

Nakon prolaska u drugo kolo turnira u Vinston-Salemu, Damir Džumhur (535 bodova) je napredovao za šest mjesta i sada se nalazi na 99. poziciji. Vlastiti plasman može i dodatno popraviti ako u današnjem okršaju 1. kola US Opena (iza 22 sata po našem vremenu) savlada Elliota Benchetrita.

U drugom kolu bi ga u tom slučaju čekao pobjednik meča Roger Federer – Sumit Nagal.

Što se ostalih naših tenisera na ATP listi tiče, Mirza Bašić je ostao na 218. mjestu, Tomislav Brkić je 402., a Nerman Fatić na 487. poziciji.

Sa 11.685 bodova Novak Đoković je i dalje najbolji teniser svijeta dok je Rafael Nadal i dalje drugi i on ima 7.945 poena. Roger Federer je na trećem mestu sa 6.950, Dominic Thiem je četvrti 4.925, a manje od 1000 poena zaostatka za njim imaju Danil Medvedev, Alexander Zverev i Kei Nishikori. Najboljih 10 kompletiraju Stefanos Tsitsipas, Karen Khachanov i Roberto Bautista Agut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije