ATP / Damir Džumhur: Nijednom igraču nije dobro kada vidi da igra protiv njega

30. 12. 2018. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U prvom kolu na ATP turniru u Dohi, najbolji bosanskohercegovački teniser - Damir Džumhur igrat će protiv najboljeg tenisera svijeta - Novaka Đokovića.

Uoči početka nove sezone Džumhur je istaknuo da je prošla bila uspješna za njega.

"Što se tiče prošle sezone mislim da je na kraju krajeva bila uspješna. Moglo je bolje i želio sam bolje, uvijek težim ka većim ciljevima, ali nisam nezadovoljan. Tu je bila jedna titula, na kraju 47. mjesto na svijetu. Bitno da sam ostao među 50 na svijetu, da sam obezbijedio glavne žrijebove svih većih turnira", rekao je Džumhur i dodao:

"Mislim da će 2019. godina biti bolja, znam da može biti bolja. Radio sam dosta na fizici u proteklih mjesec dana koliko su trajala pripreme, malo jače. Imao sam nekih komplikacija sa žuljevima, nisam uspio igrati mnogo tenisa, ali se nadam da se to neće odraziti na početku sezone. Uspio sam to da saniram", istaknuo je Džumhur.

"Trenutno sam u Dohi gdje me čeka prvi turnir u 2019. godini. Pretpostavljam da svi znate da igram sa Đokovićem. Najteži mogući protivnik i siugran sam da niti jednom igraču nije dobro kada vidi da igra u prvom kolu protiv njega, a pogotovo na početku sezone, ali sve ima i svoje prednosti i mane. Mislim da je prednost ta što igram sa Noletom što odmah imam težak test i što ću možda kasnije moći ući u bolji ritam. Ja sam uvijek govorio da ti teški mečevi dižu formu igrača, bez obzira da li se radi o pobjedi ili porazu.

Ulazite u jednu posebnu formu, posebnu energiju, i mislim da ti veliki mečevi dižu nivo igre kod tenisera. Tako i kod mene. Tako da ću uspjeti da iskoristim sve ono najbolje što donosi taj meč. To će biti još jedna velika stvar za mene i za moju karijeru, i nadam se da će 2019. godina biti zaista dobra godina i da će žrijebovi kasnije da me posluže. I sigurno je da ono što želim je da se približim prvih 30, da ponovo budem tamo gdje sam bio prošle godine, a to je 23. mjesto, pa čak i bolje", istaknuo je Džumhur.

NEMA KOMENTARA