Damir Džumhur apsolutni favorit protiv Francuza: Blizu duela s legendarnim Špancem

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur apsolutni favorit protiv Francuza: Blizu duela s legendarnim Špancem
Foto: EPA / Damir Džumhur

Roland Garros je zvanično počeo u nedjelju, ali za Bosance i Hercegovce tek danas. naravno, za to postoji odličan razlog - Damir Džumhur danas izlazi na teren. Protivnik domaći igrač - Antonie Hoang

Prema rasporedu naš najbolji teniser na scenu neće izaći prije 14.30 sati, a realan početak je 60 do 90 minuta kasnije, s obzirom na to da su prema rasporedu Džumhur i Hoang tek treći par na terenu broj 6. 

Uz sve to, treba dodati i činjenicu da prije njih igraju Ivo Karlović i Feliciano Lopez, čiji meč bez problema može otići u pet setova i to da si budu rezultatom 7:6. 

Džumhur je prema kladionicama apsolutni favorit. Forma i dvije velike pobjede u Genevi sredinom prošle sedmice protiv upravo Lopeza i bivšeg pobjednika Roland Garrosa Stana Wawrinke, garantiraju mu daleko veće šanse za prolaz u drugo kolo drugog Grand Slama sezone. 

U slučaju pobjede, velike su šanse da Sarajlija "naleti" na jednu od najvećih svjetskih zvijeda tenisa Fernanda Verdasca. Španac također igra danas i veliki je favorit u duelu protiv Britanca Daniela Evansa

A onda ko zna šta se može dogoditi u trećem kolu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije