Azarenka zbog borbe za skrbništvo nad djetetom otkazala nastup na US Openu

Fena
Azarenka zbog borbe za skrbništvo nad djetetom otkazala nastup na US Openu
Nekadašnja prva teniserka svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, otkazala je nastup na posljednjem grand slamu u sezoni, US Openu, koji počinje u New Yorku iduće sedmice.

Naime, Azarenka ne može ostaviti samog osmomjesečnog sina Lea jer je njen partner, Billy McKeague, s kojim se bori za skrbništvo nad djetetom, postigao da sud u Kaliforniji donese odluku da Leo ne smije napustiti saveznu državu dok postupak ne bude okončan.

"Nijedan roditelj ne bi trebao birati između djeteta i karijere. Situacija je takva da mogu igrati u New Yorku samo ako sina ostavim kod kuće, a to neću učiniti", saopćila je 28-godišnja Azarenka.

Bjeloruskinja, koja je trenutno tek 204. igračica svijeta, nakon rođenja sina prvi nastup imala je na Wimbledonu i plasirala se među šesnaest najboljih. Na igralištima u Flushing Meadowsu se uvijek dobro snalazila - u finalima 2012. i 2013. gubila je od Serene Williams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije